5 Dagar
Length
26-30 Juni 2024
Season
Enkelt
Difficulty
max. 8 deltagare
Group Size
Tält
Accommodation

Följ med på ett kanotäventyr och paddla i Pärlälvens naturreservat, ett av Lapplands okända vildmarksområden. En fantastisk upplevelse i och med naturen i väglöst land.

Greppa paddeln och följ med på ett kanotäventyr i ett av Lapplands okända vildmarksområden.
Pärlälvens naturreservat är ett av Sveriges sista väglösa skogsområden. Hit har inte många turister hittat än och de få människor man möter är vanligtvis lokalbefolkning. Det är ett vackert landskap med små fjäll som reser sig över den gamla skogen.
All utrustning som tält, mat, gaskök etc. packar vi med oss i kanoterna. På kvällarna slår vi läger vid strandkanten. När vi gör kortare vandringsturer i omgivningen bär vi endast med oss en lättare dagspackning i våra ryggsäckar. Karatssjön erbjuder även bra fiskemöjligheter och du kan fånga både laxöring, gädda, abborre och harr.
Detta är varken en extrem kanottur eller extrem fisketur utan en härlig vildmarksupplevelse i och med naturen.


HUR DU RESER HIT

Turen startar i Jokkmokk och avslutas i Jokkmokk.

» Hur du reser hit

INKLUDERAT I PRISET

Vildmarksguide (svensk- och engelsktalande)
1 kanot/2 personer
Flytväst, tält, matlagningsutrustning
Fiskekort
Helpension från lunch dag 1 till lunch dag 5
Boende, 4 nätter i tält
Transport  av gäster och utrustning med minibuss från Jokkmokk till och från iläggningsplats i Karats.


EJ INKLUDERAT I PRISET

Resa samt transfer till och från Jokkmokk
Rese- och avbokningsförsäkring


TILLVAL

● Hyra av sovsäck och liggunderlag, 900 kr/set
● Övernattning på Hotel Akerlund natten före och/eller efter ditt kanotäventyr
Vi rekommenderar att du ankommer till Jokkmokk dagen före turen startar så att du inte riskerar att missa turen ifall ditt flyg/tåg etc skulle vara försenat.


VIDEO


BOKA NU!

INNAN DU BOKAR, var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen och bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas.

» Bokningsvillkor

1

Dag 1 - Ankomst till Jokkmokk

Vi träffas i Jokkmokk kl.9:30 och åker sedan ut till vårt ställe för att gå igenom utrustningen samt ger er klädråd och går igenom säkerhet. Efter det kör vi västerut till Karats (50 km) där vi sjösätter kanoterna och paddlar iväg längs sjön. Närmare kvällning hittar vi oss en fin lägerplats och slår upp våra tält. Middagen tillagas och intas vid lägerelden.
2-4

Dag 2-4 - Paddla och leva vildmarksliv

Under de följande dagarna kommer vi att leva vildmarksliv, paddla mellan lågfjällen, vandra i gamla tallskogar, utforska bäckar och småsjöar åtskilda från den större Karatsjön. Vi provar fiskelyckan och kanske bestiger vi fjället Farforita som mäktigt stupar 400 meter rakt ner i sjön.
All mat lagar vi tillsammans över öppen eld eller på gaskök. På kvällarna samlas vi och umgås runt lägerelden innan vi faller till sömns i tälten.
När vi fiskar tar vi endast upp de vi kan äta resten släpper vi tillbaka. Det är viktigt att vårda naturen och inte ta mer än vi behöver.
Vi kommer att ha många fina möjligheter för fotografering, studera blommor/växter, titta på fåglar eller bara njuta av tystnaden.
5

Dag 5 - Tillbaka till civilisationen

Efter frukost vänder vi kanoterna och paddlar österut. Efter några timmar i kanoterna når vi fram till vart vi startade dag ett. Här packar vi in utrustningen i bilen och far åter till Jokkmokk.
Vi planerar att vara tillbaka i Jokkmokk ca. kl.16.

För vem?
Minimiålder är 16 år (i sällskap av en vuxen) för denna tur.
Du behöver ingen tidigare kunskap för att följa med på denna turen men du måste vara simkunnig, vara vid god hälsa med en någorlunda kondition och tycka om att vistas i och med naturen.
Är ni en familj med mindre barn vänligen kontakta oss på email: jokkmokkguiderna@gmail.com

Plats:
Vi hämtar er i centrala Jokkmokk kl.9:30, dag 1

» Hur du reser hit

Datum:
26 – 30 Juni 2024

Gruppstorlek: 4 – 8 deltagare

INNAN DU BOKAR, var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

» Bokningsvillkor

Tour Reviews

23 augusti, 2020

TACK FÖR EN JÄTTETREVLIG KANOTTUR!
Jag hade utan problem kunnat varit kvar en vecka till och paddlat runt, vandrat och fiskat.
Tyckte också att det var lite kul att vi fick så hård vind vid starten. Det ska inte alltid bli precis som man tänkt sig. Man måste anpassa sig och lösa problem vartefter de kommer upp. Matti är en mycket, kunnig, trevlig och bra guide. Dessutom en utomordentlig kock. Länge sen jag ätit så mycket. Jag kommer gärna tillbaka, antingen för att paddla igen men är även intresserad av en hundspannstur. /Per Anders

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.