Lappland Info

Lappland info ska vara som en liten kunskapsbank med fakta och information kring olika saker som berör området här i norr och våra aktiviteter.

Här kan du hitta information om allt från hur man reser till Jokkmokk till artiklar om Norrsken och mycket mer. Med tiden kommer vi att fylla på med fler ämnen.

Hitta hit

Information om hur du reser till Jokkmokk.
De flesta av våra turer börjar och slutar i Jokkmokk MEN de längre hundspannsturerna och expeditionerna börjar och slutar ibland på andra ställen.

» Hitta hit

Kungsleden

Kungsleden en av världens mest kända och kanske bästa vandringsleder som sträcker sig 425 kilometer mellan Abisko i norr och Hemavan i söder. En anrik vandringsled med mer än 100 år på nacken.

» Läs om Kungsleden

Norrsken

Norrsken, Aurora Borealis är ett natur- och ljusfenomen, som man så klassiskt kan se spela över himlavalvet uppe på norra halvklotet. Det fladdrar och far fram över den klara natthimlen och är vanligtvis grönt.

» Läs om norrsken

Jokkmokks Marknad

Jokkmokks vintermarknad är en av Sveriges äldsta marknadsplatser, med traditioner sedan medeltiden. Jokkmokks marknad har en lång historia, närmare bestämt 400 år obruten tradition.

» Om Jokkmokks Marknad