3 tim
Length
Dec – Feb
Season
Enkelt
Difficulty
Minimum 2 pers
Group Size

Följ med på en hundspanns- och norrskenstur efter mörkrets inbrott! Med hundspann styr vi kosan rakt ut i de snötyngda skogarna och förhoppningsvis flammar ett vackert norrsken över himlavalvet.

Kom med på en kvällstur och färdas med våra huskies på en 3 timmars norrskenstur i Jokkmokks skogar. Färden går över isbelagda sjöar, frusna myrmarker och genom snötäckta skogar och är förhållandena de rätta får vi också se norrskenet dansa över himlen.
Ni åker sittandes på hundsläden som körs av en kunnig guide som berättar om landskapet som vi färdas genom och om de vilda djuren som rör sig här. Vi som guidar dig har starka pannlampor så sikten är god även om det är mörkt ute.
På turen stannar vi och gör upp en sprakande eld där vi grillar fläsk, korv och kokar kaffe. Under pausen får du också chansen att umgås och socialisera med våra snälla draghundar.

Notera: Norrsken är ett naturligt ljusfenomen och det finns ingen garanti att du kommer att få uppleva det på turen. Detta är samma tur som ”I skogslandet med hundspann” men efter mörkrets inbrott.


PLATS

Jokkmokk


I PRISET INGÅR:

Kunnig hundspannsguide
Overall, varma stövlar, mössa och vantar
Lättare måltid och fika
Plats på hundsläde (4 platser/släde)
Turen varar ca 3 timmar


För vem?

Du sitter som passagerare på en släde medans vi kör hundsläden.
På släden är det som en slags bänk som du sitter grensle över. Du måste alltså vara kapabel att sitta brett isär och kunna böja dina ben 90 grader. Upp till 4 personer kan sitta på en släde och ni måste sitta väldigt nära varandra.
Om du är väldigt stor (tung) kan det innebära problem för hundarna, att släden går isönder och problem med utrymmet på släden. Vid bokning måste ni därför uppge er längd och vikt.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig.

Minimiålder är 8 år (i sällskap av en vuxen) för denna tur.
Bebisar och små barn på utomhusaktiviteter under många timmar på vintern rekommenderas inte, därför har vi en åldersgräns på 8 år. Vi har tidigare tagit med småbarn på turer men allt för ofta slutar det med gråtande barn och en förstörd upplevelse för alla inblandade.


Plats:

Vi träffas på Jokkmokkguiderna´s kennel ca 3 km väster om Jokkmokk.
Adress: Skabram 201, 962 97 Jokkmokk

Kan du inte ta dig hit på egen hand så kan vi hämta upp dig i Jokkmokk centrum till en extra kostnad av 200 kr.
Transfer måste bokas i förväg.

» Hur du reser hit

Säsong: December – Feb

Gruppstorlek: Minimum 2 deltagare

Notera! Under veckan för Jokkmokks Marknad (29 Jan-4 Feb 2024) bokas turen online, se bokningskalender längre ner på sidan.
Övriga datum bokas turen på förfrågan.


INNAN DU BOKAR, och var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare.


Bokning på förfrågan

Denna tur bokas på förfrågan vilket innebär att du måste kontakta oss på email.

Vid en bokningsförfrågan behöver vi veta:
• Vilken tur du är intresserad av?
• Vilket eller vilka datum det gäller?
• Hur många ni är (vuxna? barn? Ålder på barnen?)
• Namn
• Email
• Telefon nr/mobil nr

En förfrågan betyder inte att du har bokat! För att en bokning ska var giltig måste du först få bokningsbekräftelse från oss.
» Bokningsvillkor, KORTA TURER upp till heldagsturer


Notera! Vi kommer manuellt att granska de första bokningarna för att se till att det minsta antalet av 2 deltagare nås för att genomföra turen. Vi kommer att bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas, och kreditkortsuppgifterna hålls endast för säkerhetsändamål.

» Syns inte bokningsformuläret/kalendern? Klicka här!

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.