7 Dagar
Length
Juni – Aug
Season
Självguidad
Difficulty

En härlig självguidat kanotpaket på 7 dagar. Paddla kanot längs älvdalen från Jokkmokks skogsland i öster till de vackra fjällen i den lilla byn Kvikkjokk i väster. Ett veckolångt äventyr utan att färdas allt för långt från civilisation. I Kvikkjokk finns fina vandringsleder och Kungsleden passerar här, så om man vill kan man efter kanotturen fortsätta till fots på en vandringtur.

Sträckan har en klar vildmarkskaraktär men har haft en skiftande och levande kultur sedan urminnes tider. Sedan början av 1600-talet har det bott nybyggare i de små byarna längs sjösystemet, men redan innan dess var älvdalen bebodd av samer som levde av jakt, fiske och renskötsel och i området finns 6000-åriga lämningar från jägarsamhällen. 

Detta kanotpaket passar de som vill uppleva Lapplands vilda natur utan att känna sig helt ensamma. Ibland kan det gå flera dagar utan att man ser en människa men det är inte långt från hjälp om det skulle behövas. Längs mestadels av sträckan har man mobiltäckning men inte på alla ställen.
Man paddlar på stora vatten så paddla hela tiden nära land för det kan snabbt blåsa upp och bli höga vågor.
Det är 3 ställen där man inte kan paddla utan måste lyfta upp kanoten och gå, men på alla 3 sträckorna kan man använda kanotvagn.


I KANOTPAKETET INGÅR:

1 kanot för 2 personer
1 kanotvagn
2 flytvästar och 3 paddlar
1 vattentät packtunna på 60 liter
Tvättsvamp, bajsspade och sopsäck
Lån av karta
Transport för 2 personer:
Jokkmokk till iläggsplatsen dag 1
Kvikkjokk till Jokkmokk dag 7


PLATS:

Jokkmokk


BOKA NU:

INNAN NI BOKAR, va noga med att ni läst igenom allt, även under fliken INFORMATION & KARTOR så att ni vet vad som krävs av er och har koll på upphämtningstider.
Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar.

NOTERA! Pris per paket är för 2 personer
»Bokningsvillkor

Upphämtningstider:

Dag 1: Möt oss på Jokkmokks busstation kl.11:00
Dag 7: Möt oss utanför Kvikkjokks kyrka kl.13:00-13:30 (Vi är tillbaka i Jokkmokk ca. 16:00-16:30)

» Hur du reser hit

Notera!

  • Ni måste ha packat färdigt och va redo för avfärd när vi möts på busstationen dag 1.
  • Om ni märker att ni inte kommer att komma fram till upphämtningplatsen i Kvikkjokk på utsatt tid dag 7 så måste ni kontakta oss senast 24 timmar innan ordinarie mötestid så att vi tillsammans kan planera för var och när vi ska hämta upp er. Om det är möjligt att hämta upp er längs vägen på ordinarie transportsträcka debiteras ni inget extra men om detta inte är möjligt debiteras ni ordinarie pris för den totala körsträckan, 140:-/mil. Eventuella extra transporter sker när vi har möjlighet.
  • Om ni inte lämnar tillbaka kanot och utrustning i tid debiteras du även extra hyra enligt ordinarie priser.
  • Vi tar för givet att ni respekterar Allemansrätten , djuren och naturen och självklart inte slänger sopor eller skräpar ner i naturen eller vid vindskydd.
  • OCH, självklart måste ni kunna paddla och navigera med karta.

För mer information kring fiskeregler och för köp av fiskekort: www.natureit.se


ETAPP 1: PURKIJAURE

Turen startar i Brändön. Sjön Purkijaure är grund och under den varmare delen av sommaren är det inte ovanligt med en vattentemp på +25 C. Runt Purkijaure finns det fina tältplatser.


Visa Paddling Jokkmokk-Kvikkjokk på en större karta

ETAPP 2: RANDIJAURE

När man paddlat över Purkijaure ska ni ta upp kanoten i Gladvik (enligt kartan). Därifrån går en liten skogsväg upp till sjön Randijaure. Kanoten sätts i på västra sidan av dammen. Paddla absolut inte nära dammen eftersom det uppstår starka strömmar när dammluckorna öppnas och stängs. På Randijaure liksom alla stora sjöar så kan det blåsa och gå stora vågor. Vid hård nord eller nordvästanvind bör man avvakta på land tills det lugnat ner sig. Vanligtvis lugnar det ned sig under kvällar och nätter.


Visa Paddling Jokkmokk-Kvikkjokk på en större karta

ETAPP 3: PARKIJAURE

Efter paddlingen på Randijaure ska ni ta upp kanoten på norra sidan strax nedanför Parkijaure-dammen. Ta sedan kanoten på vagnen och dra den upp till Parkijaue längs den lilla vägen (se kartan). Paddla inte nära dammen pga. de starka strömmar som blir när dammluckorna öppnas och stängs.


Visa Paddling Jokkmokk-Kvikkjokk på en större karta

ETAPP 4: SKALKA OCH TJÅMOTISJAURE

Detta är en längre sträcka längs långsmala sjöar. Ni ser fjällen börjar torna upp sig i väster och på norra sidan av sjösystemet går bilvägen till Kvikkjokk. Vi rekommenderar er att följa den södra stranden för mer vildmarkskänsla. Se upp! Bitvis finns stora stenar som ligger dolda under vattenytan.

Östra Skalka


Visa Paddling Jokkmokk-Kvikkjokk på en större karta

Västra Skalka


Visa Paddling Jokkmokk-Kvikkjokk på en större karta

Tjåmotisjaure


Visa Paddling Jokkmokk-Kvikkjokk på en större karta

ETAPP 5

Efter etapp 4 lyfter ni upp kanoten/kajaken i viken på norra sidan strax före den lilla byn Njavve. Här kommer ni nära Kvikkjokksvägen så transportsträckan med vagnen till iläggningsplatsen är enkel (se kartan).
OBS!! Ni får inte paddla strömsträckan mellan Saggat och Tjåmotisjaure. Forsar ska man bara paddla om man har rätt utbildning och mycket erfarenhet i att läsa forsar, OCH har rätt säkerhetsutrustning. Utrustningen och kanoterna från oss är INTE gjorda för fors
Sjön Saggat är sista sjön före slutmålet Kvikkjokk. På sjöns norra strand ligger Årrenjarka fjällby där man kan hyra stuga och äta i restaurang.
I Saggats västra del ligger slutdestinationen Kvikkjokk. Här finns ett fantastiskt delta där man kan glida runt med kanot. Här ligger Kvikkjokk Fjällstation för den som vill sova en natt i en skön säng.

Östra Saggat


Visa Paddling Jokkmokk-Kvikkjokk på en större karta

Västra Saggat


Visa Paddling Jokkmokk-Kvikkjokk på en större karta


Datum 2024:
10 – 16 Juni
24 – 30 Juni
8 – 14 Juli
22 – 28 Juli
5 – 11 Aug
19 – 25 Aug

INNAN NI BOKAR, va noga med att ni läst igenom allt, även under fliken INFORMATION & KARTOR så att ni vet vad som krävs av er och har koll på upphämtningstider.
Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar.

NOTERA! Pris per paket är för 2 personer
»Bokningsvillkor


» Syns inte bokningsformuläret? Klicka här!

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.