9 Dagar
Length
3-11 Aug 2024
Season
Måttligt
Difficulty
max. 6 deltagare
Group Size

Ett unikt äventyr med packraft på ett av Sveriges vildaste och vackraste platser!
I små lätta gummibåtar, s.k. packrafts kommer vi att besöka Rapadalens delta på gränsen till Sarek. Vi paddlar i dess vindlande kanaler, spanar efter fåglar och Sareks stora älgar, och njuter av att bara vara i detta vidunderliga landskap med dess omgärdande mäktiga bergssidor.
En natur- och vildmarksupplevelse som du sent kommer att glömma!

Rapadalens delta har idag blivit en riktig hotspot i de svenska fjällen om man tittar på Instagram och andra sociala medier. De flesta har sett foton på porten till Sarek Nationalpark med Skierfe’s lodräta brant och den lilla klossen Nammatj mitt i dalen och internationellt sprids det bilder på det grönskande deltalandskapet långt under Skierfe’s topp och på de stora och orädda Sarek-älgarna. Många är de som sett dessa bilder, men det är väldigt få som har eller någonsin kommer att få möjligheten att besöka denna vackra plats.


HUR DU RESER HIT

Turen startar i Jokkmokk och avslutas i Jokkmokk.

» Hur du reser hit

INKLUDERAT I PRISET

Erfaren naturguide (svensk- och engelsktalande)
2 nätter på Åsgård Hostel, del i dubbelrum
6 nätter i fjälltält
Alla måltider från middag dag 1 till frukost dag 9
Friluftsutrustning: tält, packraft, paddel, flytväst, matlagningsutrustning och kök
Säkerhetsutrustning: satellittelefon, sjukvårdsutrustning
Biltransport i minibuss tur och retur Jokkmokk och startpunkten för turen


EJ INKLUDERAT I PRISET

Resa samt transfer till och från Jokkmokk
Reseförsäkring och avbokningsskydd
Alkoholhaltiga drycker


TILLVAL

● Hyra av sovsäck och liggunderlag, 900 kr/set
● Enkelrumstillägg första och sista natten på Åsgård Hostel, 550 kr/pers


VIDEO

Video från en kortare äventyr med packraft i Rapadeltat 2021


BOKA NU!

INNAN DU BOKAR, var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen och bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas.

» Bokningsvillkor

1

Dag 1 - Ankomstdag

I centrala Jokkmokk hittar du det mysiga Åsgård Hostel. Här kan du checka in tidigast kl. 15:00 men anländer du tidigare kan vi varmt rekommendera dig att besöka Ájtte, Svenskt Fjäll- och Samemuseum.
Vi träffas allihop, guide och deltagare, på Åsgård Hostel kl.17 och går igenom programmet för de kommande dagarna och ser över er packning samt fördelar den gemensamma utrustningen såsom tält och köksutrustning. Efter genomgång äter vi en gemensam middag i Caisa’s restaurang på Åsgård. 
2

Dag 2 - Äventyret startar

Frukost på Åsgård sedan en ca 1 timmes bilfärd till Sitoälvsbron. Här tar vi på oss våra ryggsäckar och vandrar en lättvandrad sträcka på 10 km fram till sjön Laidaure. Utöver ordinarie turpackning bär alla också sin uppblåsbara packraft, paddel och flytväst.
Vid Laidaure’s strand möts vi av den fantastiska utsikten in mot Rapadalen och porten till Sarek som den vanligtvis kallas. Här möter vi förhoppningsvis AnnSofie. AnnSofie kör båttransporter på sjön och om det är möjligt kommer hon att köra oss de återstående 6 kilometrarna fram till Aktse där vi slår läger för natten.  
3-7

Dag 3-7 - Packrafting och vilmarksliv

Efter frukostbestyren och ihop-packning av tälten har vi en genomgång av hur våra packrafts fungerar och paddlar in i deltalandet. Här är spåren från älg betydligt vanligare än spåren från människa. Vissa dagar får vi bitvis kämpa ganska hårt mot strömmarna men andra dagar flyter vi fint och lätt med älven. Det är förbjudet att paddla i Sarek Nationalpark därför kommer paddling ske utanför nationalparkens gräns.
Om väder och vind tillåter siktar vi även på att göra en dagstur till fots upp på toppen av Nammatj. Därifrån får vi en fantastisk utsikt ut över deltalandskapet.
8

Dag 8 - Tillbaka mot civilisationen

Denna dag ska vi vandra tillbaka hela vägen till bilen. Har vi tur kommer vi att kunna paddla en bit på Laidaure men det kräver att det är väldigt lite vind. Packrafts är inte gjorda för hård vind, stora öppna sjöar eller vågor. Säkerheten går alltid först, så det kan bli upp till 16 km vandring. Våra ryggsäckar är dock lättare än vid starten då nästan all vår mat är uppäten.
Tillbaka vid bilen kör vi tillbaka till Jokkmokk där en varm dusch, en god middag och sköna sängar väntar hos Caisa på Åsgård Hostel. 
9

Dag 9 - Avresedag

Frukost på vandrarhemmet innan utcheckning och avresa.

Turförhållanden:
Vi paddlar inga forsar på denna tur. Alltså ingen forspaddling.
Trots att det är sommar måste man var beredd på att temperaturen kan sjunka ner mot frostgrader samtidigt som det en varm dag kan bli uppemot +20 C.
Vi rör oss i ett område där inte finns tillgång till stugor så boendet är därför uteslutande i tält och maten lagar vi på campingkök som vi bär med oss. Turen är lagd tidigt och sent under sommarsäsongen för att vi skall undvika myggor så gott vi kan då de kan vara väldigt påfrestande i detta området.

Hur fysiskt krävande kommer det att vara?
Du måste var fysiskt aktiv och kunna bära all din utrustning såsom tält, sovsäck, liggunderlag, mat etc samt din packraft, paddel och flytväst som ger dig ytterligare ca 5 kg. Beroende på vikten på din egen utrustning kommer du att bära på runt 20-30 kg under den första vandringen på 10 km dag 1. Därefter slipper du bära men måste istället paddla. Vissa sträckor är krävande då strömmen trycker på medan andra sträckor är mycket lättsamma. Är man beredd på att kämpa lite så klara nog de flesta med normal fysik och armstyrka detta. Vi kommer även att ha fina lunchpauser, spana på vilt och leva lägerliv.

För vem?
Rekommenderad lägsta ålder är 18 år.
Du ska kunna vandra i ojämn terräng med packning utan problem, vara i god fysisk form och utan problem i ben, armar och axlar. Svårighetsgrad är medium men kom ihåg att du måste kunna bära en ryggsäck på 20–30 kg.

Plats:
Vi träffas allihop på Åsgård Hostel (Jokkmokks Vandrarhem) kl. 17:00 på ankomstdagen.
Adress: Åsgatan 20, 962 31 Jokkmokk

» Hur du reser hit

Datum:
3 – 11 Augusti 2024

Pris: 22 800:-/pers

Gruppstorlek: Min 2 max 6 deltagare

Innan du bokar, var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

» Bokningsvillkor

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen och kommer att bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas.

» Syns inte bokningsformuläret? Klicka här!

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.