3 tim
Length
Dec – April
Season
Enkelt
Difficulty
max. 8 deltagare
Group Size

Tillbringa några magiska timmar i Anna och Eriks camp på polcirkeln. Möt Anna och några av hennes renar, lär dig om samisk kultur, lyssna på jojk och njut av en traditionell måltid från det samiska köket i tältkåtan.

Anna och Erik är ett samiskt par som lever den ursprungliga livsstilen baserad på renskötsel. Anna brinner för sin kultur och renar och kommer att dela sin passion med dig.
Du kommer att få träffa några av hennes renar i en hage. Renarna är nyfikna och vänliga djur och du kommer att kunna komma riktigt nära och mata dem.

I lávvu´n (traditionell samisk tältkåta) samlas ni runt elden och Anna kommer att berätta om den samiska historien och om samisk kultur. Över den öppna elden förbereds lunchen. Ingredienserna beror på vad naturen och säsongen har att erbjuda men du kommer serveras lokala specialiteter som ren, älg eller fisk (alternativ för särskilda dietkrav kan ordnas)
Du kommer också att få lyssna till jojk. Jojk är det traditionella samiska sättet att sjunga, och ett musikaliskt sätt att berätta en historia och minnas gamla tider

Välkommen till några rofyllda timmar för alla sinnen!


PLATS

Polcirkeln väg 97, Jokkmokk Lappland
OBS! Det finns ingen transfer att boka utan ni måste ordna transport själva.


I PRISET INGÅR:

Samisk guide
Traditionell lunch
Möte med och matning av renar
Storytelling och jojk
Upplevelsen varar ca 3 timmar


För vem?

Du måste vara fysiskt rörlig. I lávvun sitter man på traditionellt vis på renskinn på marken så, du måste kunna sätta dig och resa dig upp från marknivå.

Om du är osäker på om du kan delta i upplevelsen så tveka inte att kontakta oss via email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig.

Ingen åldersgräns.


Plats:

Mötesplats är vid Polcirkel-monumentet väg 97, 15 km öst från Jokkmokk. (Det finns flera olika polcirkel-platser, denna är vid väg 97.)
OBS! Det finns ingen transfer att boka utan ni måste ordna transport själva.

» Hur du reser till Jokkmokk

Gruppstorlek: max 8 deltagare

Innan du bokar, var noga med att du läst igen all information som finns om just denna tur så att du vet vad som krävs av dig.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar eller om du inte hittar ett datum i bokningskalendern som passar dig.

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen och kommer att bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas, och kreditkortsuppgifterna hålls endast för säkerhetsändamål.

» Syns inte bokningsformuläret? Klicka här!
Samisk kultur på polcirkeln med Anna
Samisk kultur och renar på polcirkeln. Silba Siida.
Samisk kultur och renar på polcirkeln
Anna berättar om samisk kultur och historia.
Anna Kuhmunen med sina renar.
Kokkaffe kaffepanna vid öppen eld. Övernattningstur med hundspann med Jokkmokkguiderna.

Tour Reviews

25 februari, 2020

HELT MAGISKT!
Att träffa Anna förra veckan var helt enkelt magiskt. Vi lärde oss så mycket om den samiska kulturen och det svenska sättet att vara … det var fantastiskt. Hon är så snäll, så full av liv och så äkta!
Hon delade allt om sitt eget liv med oss, som vi skulle ha varit vänner sedan flera år … vi kände alla oss omedelbart en del av hennes värld och föra att vara helt ärlig så blev jag väldigt avundsjuk på enkelheten i hennes liv … som samtidigt verkar så svår att acceptera för människor i den nuvarande upptagna och galna världen vi lever i idag.
Maten var fantastisk, att möta renarna var en härlig upplevelse, så fridfullt.
Vi kommer att starkt rekommendera denna aktivitet till alla våra vänner och skulle definitivt sätta 10 av 10 poäng för organiseringen och den övergripande känslan!
Tack så mycket för den otroliga upplevelsen! /Diana

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.