8 Dagar
Length
Juni – Aug
Season
Självguidad
Difficulty

Paddla och njut av Pärlälvens Naturreservat på en 8 dagars självguidad kanottur. Här finns otroligt vackert natur med äkta vildmarkskänsla med riktig gammelskog och små fjäll som kantar sjöarna. Ett område där man träffar väldigt få människor och är perfekt för paddling i kombination med vandring, fiske och friluftsliv.

Sjön Karats är en stor sjö som sträcker sig cirka 25 km från öst till väst. I öster hittar ni flacka områden med öar och holmar och i väster smalnar dalen av och sjön kantas här av små fjäll. En dagstur till fots upp på fjället Farforita kan varmt rekommenderas. Där uppe har ni milsvid utsikt över naturreservatet som bjuder på olika typer av skog. Här finns allt från gammal tallskog till lövskog, fjällbjörkar och kalfjäll.

 

Om man vill ta sig vidare längre västerut kan man lyfta kanoten förbi forsarna i Lillselet och ta sig till sjön Peuraure som är lika stor som Karats. Man måste dock bära kanoten då det är ojämn terräng så det går inte att använda en kanotvagn här. Det är en ganska krävande portage som vanligtvis kräver en heldag då man först bär kanoten och sedan går tillbaka och hämtar packningen. Sedan samma procedur när man ska ta sig tillbaka igen så räkna med totalt 2 dagar för att ta er mellan sjöarna.
De flesta nöjer sig med att paddla på Karatsjön och utforska allt fint som finns runt ikring där.

Det finns inga fasta rutter att följa i detta område. Sjöarna Karats och Peuraure är enorma sjöar så planera inte in en exakt plan för hur ni ska paddla runt hela sjön eller hur många kilometer ni ska paddla varje dag. Grejen med att vara i vildmarken är att njuta och ta varje dag som den kommer. Man kan aldrig veta hur väder eller vind kommer att bli så man måste ha ett öppet sinne och vara beredd att ändra sina planer. Lev med naturen. Ta varje dag som den kommer, campa där ni hittar en fin plats, fiska och njut av livet! 

För att paddla kanot i Pärlälvens Naturreservat behöver ni ha friluftsvana. Precis som ett riktigt vildmarksområde ska vara så finns det inga markerade leder och stora delar av området saknar mobiltäckning. Få människor färdas här och det är långt bort från hjälp.
Paddla alltid nära land och korsa aldrig hela sjön. Starka vindar kan blåsa upp stora vågor och kan på bara några minuter sätta er i en farlig situation.


I PRISET INGÅR:

1 kanot för 2 personer
2 flytvästar och 3 paddlar
1 vattentät packtunna på 60 liter
Tvättsvamp, bajsspade och sopsäck
Lån av karta
Transport mellan Jokkmokk och iläggs- och upphämtningsplats för 2 personer


PLATS:

Jokkmokk


BOKA NU:

INNAN NI BOKAR, va noga med att ni läst igenom allt, även under fliken INFORMATION & KARTOR så att ni vet vad som krävs av er samt har koll på upphämtningstider.
Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar.

NOTERA! Pris per paket är för 2 personer
»Bokningsvillkor

 

Upphämtningstider:

Dag 1: Möt oss på Jokkmokks busstation kl.11:00
Dag 8: Möt oss på vid iläggsplatsen kl.12:30 (Vi är tillbaka i Jokkmokk ca. 14:30)

» Hur du reser hit

Notera!

  • Ni måste ha packat färdigt och va redo för avfärd när vi möts på busstationen dag 1.
  • Om ni märker att ni inte kommer att komma fram till upphämtningsstället på utsatt tid dag 8 så måste ni kontakta oss senast 24 timmar innan ordinarie mötestid så att vi tillsammans kan planera för när vi ska hämta upp er. I händelse av detta debiteras ni det ordinarie transportpriset för den totala körsträckan, 140 kr/mil. Eventuell extra transporter sker när vi har möjlighet.
    Om ni inte lämnar tillbaka kanot och utrustning i tid debiteras ni även extra hyra enligt ordinarie priser.
  • Vi tar för givet att ni respekterar Allemansrätten , djuren och naturen och självklart inte slänger sopor eller skräpar ner i naturen eller vid vindskydd.
  • OCH, självklart måste ni veta hur man paddlar och kunna navigera med karta.

För mer information kring fiskeregler och för köp av fiskekort: www.natureit.se


Karta över Karats


Visa Pärlälvens Naturreservat ( paddling) på en större karta

Karta över Peuraure


Visa Pärlälvens Naturreservat ( paddling) på en större karta


Datum 2024:
14 – 21 juni
21 – 28 juni
28 juni – 5 juli
5 – 12 juli
12 – 19 juli
19 – 26 juli
26 juli – 2 aug
2 – 9 aug
9 – 16 aug
16 – 23 aug
23 – 30 aug

INNAN NI BOKAR, va noga med att ni läst igenom allt, även under fliken INFORMATION & KARTOR så att ni vet vad som krävs av er samt har koll på upphämtningstider.
Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar.

NOTERA! Pris per paket är för 2 personer
»Bokningsvillkor

» Syns inte bokningsformuläret? Klicka här!

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.