6 tim
Length
Dec – Mars
Season
Enkelt, Måttligt
Difficulty
Minimum 2 pers
Group Size

En slädhundstur där du får testa på att köra ett hundspann för en dag och bli guidad igenom Jokkmokks skogslandskap. Få kunskap om naturen, se spår från olika djur och sist men inte minst kom i närmare kontakt med våra tillgivna slädhundar.

Kör ett eget hundspann under en dag och färdas tillsammans med våra slädhundar genom nordlandets snötyngda skogar. Vi färdas över isbelagda sjöar, frusna myrmarker och genom vackra skogar. Vi berättar om landskapet som vi färdas genom, och om djuren som lever här. Under dagen ser vi många olika spår i snön och vi visar dig vad de olika djuren lever av och hur de är anpassade till snön och vintern.
Du får lära dig köra ett eget hundspann och komma i närmare kontakt med våra tillgivna och kärleksfulla slädhundar och deras olika personligheter.
Under dagen stannar vi till och tillagar lunch över öppen eld, kokar kaffe och låter hundarna få en paus.


PLATS

Jokkmokk


I PRISET INGÅR:

Kunnig hundspannsguide
Overall, varma stövlar, mössa och vantar
Lunch och fika
Individuellt hundspann
Turen varar ca 6 timmar


För vem?

På denna tur kommer du att hantera och köra ett eget hundspann. Hur fysiskt krävande det kommer att bli beror mycket på hur snö och väderförhållandena blir under turen. Men, att köra hundspann kräver att du har god balans och är i någorlunda god fysisk form.
I uppförsbackar och tunga snöförhållanden måste du hjälpa hundarna genom att sparka bredvid släden och ibland också springa och putta släden i branta uppförsbackar. Du måste också ha i åtanke att du kommer att vara fysiskt aktiv utomhus i kyla under många timmar.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig. Kvinnor tenderar att underskatta sig själva och medans män ibland överskattar sin fysiska förmåga.

Minimiålder är 16 år (i sällskap av en vuxen) på denna hundspannstur.
Bebisar eller väldigt små barn är inte alls att rekommendera att ta med på utomhusaktivitet under flera timmar på vintern.


Plats:

Vi träffas allihop på Jokkmokkguiderna´s kennel ca 3 km väster om Jokkmokk.
Adress: Skabram 201, 962 97 Jokkmokk

Kan du inte ta dig hit på egen hand så kan vi hämta upp dig i Jokkmokk centrum till en extra kostnad av 200 kr.
Transfer måste bokas i förväg.

» Hur du reser hit

Säsong:

December – Mars


Pris:

4 500 Sek/person


INNAN DU BOKAR, och var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare.

BOKAS PÅ FÖRFRÅGAN

Denna tur kan endast bokas på förfrågan vilket innebär att du måste kontakta oss på email.

Vid en bokningsförfrågan behöver vi veta:
• Vilken tur du är intresserad av?
• Vilket eller vilka datum det gäller?
• Hur många ni är (vuxna? barn? Ålder på barnen?)
• Namn
• Email
• Telefon nr/mobil nr

NOTERA! En förfrågan betyder inte att du har bokat! För att en bokning ska var giltig måste du först få bokningsbekräftelse från oss.

» Bokningsvillkor

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.