Hösten har gjort entré i Lappland

Höst i Lappland och alla sommar- och höstturer är över för i år. Sista turen för säsongen var vår Älgsafari i Rapadalen, Sarek Nationalpark. Matti och de 7 deltagarna hade lyckan att både se norrsken och många älgar, men sista dagen inne i parken blev ett riktigt äventyr när helikoptern inte kunde komma och hämta dem på grund av dimma och riktigt låga moln… Vi kommer att lägga ut en video från turen  på vår YouTube-kanal lite senare så ni får se hur det gick.

Nåväl, nu ligger vår fokus på träning av alla våra huskies inför den kommande vintern och alla hundspannsturer men vi försöker också komma oss ut på små turer bara för oss själva. Här är en video från en mysig kanottur där vi spenderade en natt i ett jättelätt pyramidtält med en liten vedkamin, tillsammans med våra två bordercollies Annie och Johnny.
Det är svårt för oss att göra längre turer tillsammans eftersom vi har alla hundarna att ta hand om hemma men en kort övernattningstur brukar vi få till ibland 🙂 .

Stina & Matti

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.