Hundspannsäventyr med familj från England
"In to the sun set with our dog teams like the cowboys always have done.

Patrick kontaktade oss tidigt och funderade om det var möjligt att ta med hela familjen på en hundspannstur I svenska Lappland. Givetvis var vårt självklara svar. Efter flera samtal och mejlande fram och åter så anlände hela familjen laddade med ylleunderställ. Denna vecka kom temperaturen att krypa ned till -42 C (på nätterna) och vi fick elda på ganska bra i stugorna. Tack vare att vi alla var klädda med ylleunderställ så blev kylan aldrig till något problem. Som varmast hade vi -25 C denna vecka.
Patrick, Kate, Milo, Oscar and Amber var fördelade på tre spann och själv körde jag en större packsläde. Vi färdades mellan olika timmerstugor väster om Jokkmokk. Barnen hjälpte till med allt från ved- och vattenhämtning, hundskötsel och eldning. Det är roligt att se hur naturligt barn finner sig i nya miljöer och hur snabbt de kan lära sig nya saker. Vi isfiskade en av dagarna på Laddonsjön och tog en snöskotur en annan dag i den snötyngda tallskogen. Jag kan bara summera att vi fått ännu en kall vecka denna vinter som tycks bli en av de kallaste på länge.
/ Matti

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.

Comments

Lämna ett svar