Med Amerikaner och hundspann i Kebnekaisefjällen
Working Husky Totte after a nap in the drifting snow.

Efter en första natt på Saltoluoktas fjällstation flyttade vi upp alla hundar ca 60 km västerut med bil till Ritsem. Med på turen följde Richard och Jacob från USA.
Veckan bjöd på varierat väder med allt från vind och snöbyar till strålande solsken och värme. Från Sitasjaure styrde vi kosan upp mot Norska gränsen och sedan österut in mot Kebnekaisefjällen. Två nätter spenderade vi i Sälkastugorna där det bjöds det på bastu och snörullning och musik från en Ipod. En av dagarna i Sälka körde vi upp med hundspannen i Unna Räitasvagge, dvs över 1200möh.
Såhär mot slutet av säsongen känns det alltid tråkigt att man vet att snart kommer sommaren. Oftast vill vi bara fortsätta att köra hundspann på samma sätt som vi gjort hela vintern. Träffa intressanta människor och uppleva äventyr i vildmarken med allt vad det innebär. Snöstormar, koka kaffe i solen, elda i stugans kamin, dra upp snöankaret och ge hundarna startkommando…
/ Matti och Stina

 

 

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.

Comments

Lämna ett svar