In i vildmarken de sista dagarna av 2009!
We could see the big moon also in daylight.

Det blev ett kyligt men otroligt vackert avslut av året.
Tillsammans med Heike och Monika från Schweiz tillbringade jag (Stina) fyra fantastiska dagar (28-31 Dec.) med hundspann i Jokkmokks skogar.
Första natten sov vi på renskinnsfällar i en tältkåta med vedkamin. Utanför kåtan kröp temperaturen ner till -25 på natten.
Nästa morgon vaknade vi vid sju och efter frukost och morgonbestyr gick färden gick vidare över sjöar och myrar och i slutet av dagen ankom vi till Kittjastugan. Vi installerade oss i den mysiga timmerstugan och temperaturen sjönk ytterliggare några grader. Med nästan fullmåne och en stjärnklar himmel fick vi en jättevacker kväll och inne i stugan hade vi det varmt och skönt från den sprakande kaminen.
Nästa dag gjorde vi en dagstur i minus 35 grader. Det är lite kallt i kinderna men ljuset och de rosaskimrande färgerna på himlen får en lätt att glömma kylan och med snön som glittrade i de snötyngda träden var det som att färdas i en sagobok. Den stora runda månen var uppe på himlen även i dagsljuset.
Nyårsafton var vår sista dag tillsammans och vi packade slädarna och for de 33 kilometrarna hem till kenneln.
Under dessa dagar såg vi 4 älgar och längs våra slädars spår fanns mängder av färska ren och älgspår.
Tack Heike och Monika för en fin avslutning på året!
Gott Nytt År till er alla där ute i världen!
/Stina

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.