Jokkmokk Vintermarknad 2011
The famous blue light in winter. Can you see the dog team?

Ännu en av Jokkmokks vintermarknader har dragit igenom byn. Det lilla samhället som vanligtvis ligger stillsamt strax norr om Polcirkeln förvandlas till en metropol på Nordkalotten under dessa dagar. Människor möts, går på konserter, lyssnar på föreläsningar, handlar och byter varor och pengar och dansar. Och festen varar under flera dagar!
Som tidigare år erbjöd vi dagliga avgångar med kortare hundspannsturer. Sten, Volker och Jasmin var här med sina draghundar och hjälpte Stina och mig med de olika turerna. Som vanligt hann vi själva inte besöka marknaden men vi hann definitivt med att träffa många trevliga marknadsbesökare ute på våra hundspannsturer.
Vintermarknaden betyder mycket för ett litet samhälle som Jokkmokk. Ekonomiskt vet jag inte om det är så viktigt men det sätter oss på kartan och alla ni som besöker marknaden bidrar till att Jokkmokk får kontakter runt om i världen. Med andra ord så blir vi som bor i Jokkmokk inte lika insnöade här som vi skulle kunna vara!

/ Matti och Stina

 

 

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.

Comments

Lämna ett svar