Jokkmokk Vintermarknad

Folk trängs längs byns gator. Dunjackor i alla möjliga färger, pälsrockar och pälsmössor är framplockade från vinden, ibland känns det nästan som om tiden står stilla och att allt är som det alltid har varit på Jokkmokk Vintermarknad. Människor möts, umgås och gör affärer med varandra under norra Sveriges största vinterfest.


Jokkmokks marknad är en av Sveriges äldsta marknadsplatser, med traditioner sedan medeltiden. Jokkmokks vintermarknad har en lång historia, närmare bestämt 400 år obruten tradition.
Läs mer om Jokkmokk Vintermarknads historia >>

En marknadsvecka i Jokkmokk är en besynnerlig upplevelse. Redan flera veckor före marknaden börjar hela samhället att vibrera av aktivitet. Snön skyfflas undan, elkablar dras, tempot ökar och förväntningarna ligger i luften. Helgen före marknadsveckan börjar de första marknadsbesökarna dyka upp, varmt påklädda med pälsmössor och tjocka dunjackor.
Många kommer år efter år, det tycks bli som ett gift att man vill tillbaka och träffa gamla och nya vänner. För visst är det just mötena som är det viktiga.

Jokkmokk har alltid varit en naturlig mötesplats för människor från när och fjärran. Marknaden i sig är nog inte det viktigaste. Förutom mötena är det alla föreläsningar, danskvällar, konstutställningar, slöjdutställningar och jojk konserter osv.
Det är den viktigaste händelsen för kulturella och kreativa näringar på Nordkalotten och innehar en unik position som en samisk mötesplats.

Vill du ha mer info om vintermarknaden såsom dag-för-dag-program och info om logi etc. så ska du kika in på den officiella websidan för Jokkmokks Marknad >>

Under Jokkmokk Vintermarknad erbjuder vi lite olika aktiviteter tillsammans med våra kollegor.
Kom bort från marknadstressen och upplev känslan av att susa fram på en hundsläde bakom ett gäng starka huskies och umgås kring den sprakande elden.
Under vintermarknaden 2025 kör vi dagliga turer 3 – 9 februari med fasta avgångar.

Vi erbjuder också en paketresa där vi har plockat ihop det bästa av Jokkmokks Vintermarknad. Ett paket fullspäckat med härliga upplevelser och med boende i centrala Jokkmokk under 6 dagar.

Till våra Aktiviteter och paketresor under Jokkmokks Marknad >>

Aktiviteter under Jokkmokks Marknad

Jokkmokks Marknad All Inclusive 2025

Jokkmokk All Inclusive, är ett 6 dagars upplevelsepaket fullspäckat med fantastiska aktiviteter under veckan för Jokkmokks vintermarknad med boende på
6 Dagar
2-7 Feb + 7-12 Feb

Med hundspann i skogslandet

Vår mest populära korta hundspannstur där du åker som passagerare sittandes på hundsläden som dras av våra starka slädhundar. Upplev
3 tim
Dec – Maj

Norrskenstur med Hundspann

Följ med på en hundspanns- och norrskenstur efter mörkrets inbrott! Med hundspann styr vi kosan rakt ut i de snötyngda
3 tim
Dec – Feb