4 Dagar
Length
Dec – Feb
Season
max. 4 deltagare
Group Size
Stuga, Tält
Accommodation

Upplev midvintertiden i Lappland! Följ med på ett hundspannsäventyr genom sagolika skogar och se det mystiska norrskenet sakta dansa över himlen.

Färdas med ett eget hundspann under midvintertid i Lapplands djupa skogar. Fyra dagars hundspannsäventyr bak på en hundsläde med vildmarksliv och norrsken strax norr om polcirkeln.
Tillbringa en natt i canvastält och två nätter i mysiga timmerstugor. Hämta dricksvatten ur ett hål i den tjocka isen och känn värmen från den sprakande elden i kaminen.
Finn de vilda djurens spår i snön och lev i ett med naturen och vildmarken tillsammans med våra tillgivna Siberian huskies.

Ett fyradagars långt hundspannsäventyr. Inte alltför långt men tillräckligt långt för att ge dig en riktig vildmarksupplevelse och tillräckligt med tid att lära dig köra hundspann ordentligt, lära känna hundarna och känna på att leva i och med naturen.

Välkommen på ett riktigt hundspannsäventyr!


PLATS

Turen startar och avslutas i Jokkmokk.

» Hur du reser hit

INKLUDERAT I PRISET

Erfaren hundspannsguide
Individuellt hundspann med utrustning
Varm jacka, byxor, stövlar, mössa och vantar
Sovsäck och utrustning för turen
Alla måltider från lunch dag 1 till lunch dag 4
Logi, 3 nätter i tält och skogskoja


EJ INKLUDERAT I PRISET

Resa till och från Jokkmokk
Reseförsäkring
Alkoholhaltiga drycker


TILLVAL

●   Övernattning på Hotel Akerlund natten före och/eller efter ditt hundspannsäventyr
Vi rekommenderar att du ankommer till Jokkmokk dagen före turen startar så att du inte riskerar att missa turen ifall ditt flyg/tåg etc skulle vara försenat.


VIDEO


BOKA NU!

INNAN DU BOKAR, och var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare.

»Vad som krävs för att följa med på denna tur

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen och bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas.

» Bokningsvillkor

1-4

Dag 1-4 - Fyra dagar bak på hundsläden och tre nätter i det vilda

Vi hämtar upp er i Jokkmokk och kör ut till vår kennel som ligger strax utanför byn.
För dem som behöver låna har vi varma thermo parkas och byxor och riktigt varma vinterstövlar. Du får instruktioner i att köra hundsläde, hur man kommunicerar med slädhundar och lära dig om säkerhet i kallt klimat etc.
Vi selar ut våra huskies och packar slädarna och gör oss redo för start. Du får köra ditt eget hundspann med 4 Siberian huskies.

Varje dag stannar vi till och tillagar lunch över öppen eld. Vid stugan och tältcampen hjälps vi alla åt med att ta hand om och mata hundarna, laga mat och hämta vatten etc.
I tältcampen sover vi alla i ett stort gemensamt canvastält med en vedkamin i, och vi sover på renskinn i varma sovsäckar.
Stugan är en enkel men mysig timmerkoja utan elektricitet eller rinnande vatten, också den värms upp av en vedkamin.

Det finns ingen garanti för norrsken men förhoppningsvis kommer du att få uppleva detta fantastiska ljusfenomen dansa över natthimlen.

Dag fyra kommer vi att vända tillbaka mot Jokkmokk och på eftermiddagen kommer vi åter till kenneln full med nya intryck och erfarenheter. Vi ger hundarna lite välförtjänt snacks och selar av dem.
Efter att ha tagit farväl av era nyfunna vänner kör vi tillbaka er till Jokkmokk med bil.

För vem?

Du behöver en viss konditionsnivå och fysisk kapacitet för att kunna köra ett hundspann och delta på denna tur.
LÄS DETTA INNAN DU BOKAR: »Vad som krävs för att följa med på denna tur

Minimiålder är 16 år (i sällskap av en vuxen).

Du behöver ingen tidigare hundspannserfarenhet men du måste tycka om djur och känna empati för dem.

Turförhållanden:

I stugorna sover vi blandat män och kvinnor. Stugan värms upp av ved, är utan elektricitet och rinnande vatten. Tältet värms upp av en vedkamin och vi sover alla i samma tält på renskinn i varma sovsäckar. Utedass finns vid stugan men vid tältcampen gräver vi hål i snön.


Plats:

Vi träffas allihop på Jokkmokkguiderna´s kennel kl. 9:30 på startdagen.
Adress: Skabram 201, 962 97 Jokkmokk
Kan du inte ta dig hit på egen hand så kan vi hämta upp dig i Jokkmokk centrum.

Vi rekommenderar att du ankommer till Jokkmokk dagen före turen startar så att du inte riskerar att missa turen ifall ditt flyg/tåg etc skulle vara försenat.
» Hur du reser hit


Datum:
18 – 21 Dec 2023
2 – 5 Jan 2024
8 – 11 Jan 2024
15 – 18 Jan 2024
22 – 25 Jan 2024
6 – 9 Feb 2024
12 – 15 Feb 2024

Gruppstorlek: Max 4 deltagare

INNAN DU BOKAR, och var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare.

»Vad som krävs för att följa med på denna tur

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen och bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas.

» Bokningsvillkor

» Syns inte bokningsformuläret? Klicka här!

Tour Reviews

15 maj, 2018

BÄSTA SEMESTERN NÅGONSIN (recension fr TripAdvisor)
Min bästa vän och jag är erfarna resenärer och av alla våra resor var detta överlägset vår favorit. Ingenting kan förbereda dig för äventyret du kommer att få med ett hundspann genom den orörda vildmarken i svenska Lappland, göra upp eld i mitten av snöiga sjöar, sova i tält och stugor upplysta av bara stearinljus och vedeldad kamin och vara med några av de lyckligaste, vänligaste hundarna i världen. Stina och Matti är extremt kunniga, passionerad och tillmötesgående med sina gäster, sina älskade hundar och för miljön.
Jag måste nämna att jag var skeptisk i att boka en hundspannstur, att djuren skulle bli misskötta, och som vegetarian och aktivist skulle det störa mig oerhört. Detta var inte fallet alls. Dessa hundar är omhändertagna med yttersta respekt och kärlek, och behandlas individuellt efter sina behov och sina personligheter och förmåga. De älskar vad de gör, sina ägare och sitt liv. Efter resan var slut upptäckte min vän och jag att vi saknade dem och vår guide Stina omedelbart och önskade att vi kunde ha spenderat mer tid med dem. De gjorde att tillgodose kostbehov och till och med för att fira min födelsedag. Bokningsprocessen var smidig och enkel och Stina svarade på alla våra frågor för att göra oss så bekväma som möjligt och erbjuda de bästa förslagen till våra resor genom Sverige.
Detta var verkligen ”once in a lifetime” upplevelse, och livsförändrande erfarenhet och jag garanterar att jag kommer att vara tillbaka snart. Tack Stina och Matti och alla era underbara hundar! / Teeroks

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.