Fjällvandring längs Padjelantaleden
Marianne along the Padjelanta Trail.

Vår fjällvandringstur startar med att helikoptern lättar från Kvikkjokk och styr kosan västerut längs Tarradalen och den södra Padjelantaleden. En bra bit under oss ringlar Tarraälven fram. När vi närmar oss Staloluokta ser vi en älg som står och betar ute på en myr.
Med mig på veckoturen har jag Marianne och Roland som i vintras var med på hundspannsturen ”Med hundspann till porten av Sarek Nationalpark”. Läs mer om deras vinteräventyr.
Väl framme i Staloluokta checkar vi in i stugan och går sedan en dagstur i de vackra omgivningarna.
Andra dagen startar vi vår vandring norrut längs Padjelantas vandringsled. Vi övernattar i Arasluokta, Låddejåhk, Kisuris och sista natten i STF’s Akkastugan. Stugorna inne i Padjelanta arrenderas och drivs av Badjelánnda Laponia Turism. Vid alla stugor möts vi av trevliga stugvärdar och andra glada vandrare.
Årets Padjelantavandring gav oss förutom njutbara vyer många renar, två älgar, fåglar och blommor samt några snöflingor på den sista dagen av augusti.

/Matti

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.