Hundspannsäventyr i strålande väder runt Kebnekaiseområdet
Fenris with a strained back leg hiking in Stinas sled.

Denna vecka var det flera gamla bekanta som kom tillbaka. Ulla (Sverige) som tidigare har följt med oss på turen Norra Kungsleden med hundspann 2009 och Paula och Franco (Italien) var med på turen Med hundspann till porten av Sarek 2010. Men vi hade också två nya gäster, Dorothea (Nederländerna) och Terje (Norge). Det är roligt både med nya bekantskaper men även gamla ”kändisar”.
Med hundslädar lastade med hundmat och människomat för 6 dagar kommenderade vi våra ledarhundar nordost från Saltoluoktas fjällstation. Första dagens mål var Tjuonajokks fiske camp. Denna sträcka går igenom delar av Sjaunjas naturreservat som här består av vidsträckta myr- och skogsområden. Sjaunja är en del av Laponias världsarvsområde. I Tjuonajokks restaurang bjöds vi på ett fantastiskt potatismos och renskavsgryta.
Nästa dag drog vi västerut upp längs Kaitumälvens dalgång. Bitvis var det renblåsta fläckar med blankis. Fenris (en av våra hundar) sträckte sig i ett bakben och fick åka i Stinas släde resten av turen. Vidare gick färden till Kaitumjaurestugan, Hukejaure, Sälka, Teusajaurestugan och via Stora Sjöfallet tillbaka till Saltoluoktas fjällstation.
En fantastiskt solig vecka!
/ Matti & Stina

+

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.

Comments

Lämna ett svar