Jokkmokks Vintermarknad 2010

Jokkmokks Vintermarknad 2010 närmar sig med stormsteg. Hela byn börjar ladda, snön skottas från gatorna där knallarna skall stå och det samtalas i matvaruaffärerna om den annalkande marknaden, köttsoppan, marknadsdansen osv.
Jokkmokk Winter Market
Alla vi som jobbar för att göra en bra vecka för er besökare, hotellpersonal, hundspannsförarna, igloobyggare, skidguider och skoterguider osv. alla vi börjar nu förbereda. Spår prepareras, tältkåtor kommer på plats, ved körs ut, grupper synkroniseras och bokningar kommer in och stäms av. När marknaden är ”över oss” finns det inte mycket utrymme för oförutsedda saker. Allt skall vara förberett.
Vi har fortfarande idag (12 Januari) en hel del platser kvar på våra hundspannsturer.
Vad betyder då Jokkmokks Vintermarknad för en liten by som Jokkmokk? Jag personligen är fullt övertygad om att den bidrar till att Jokkmokkarna har ett öppet sinnelag för besökare. Igenom alla tider har man alltid fått kontakter runt om i Sverige och hela världen. Det gör att Jokkmokkaren är öppen för nya kulturer.
Ekonomiskt tror jag att det snurrar in en del dollar till en kommun som annars står på randen till bankrutt. Men mycket av de pengar som omsätts inne på marknaden försvinner snabbt med knallarna, ut ur kommunen.
Så till er besökare, glöm inte att ta en titt på vad våra lokala handlare har att erbjuda.
Välkomna till Jokkmokk, och tack för att ni gör Jokkmokks marknadmarknaden till den enormt trevliga och unika mötesplats som det är och har varit i mer än 400 år!

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.