Ännu en Vinter i Lappland har passerat

Ännu en vinter i Lappland har passerat. En vinter med massor med hundspannskörning, vintertältning, värmande lägereldar och trevliga gäster från hela världen.
Allt har mer eller mindre gått bra den här säsongen. Vi fick inga superkalla perioder med temperaturer ner till -45 C som det kan bli, utan det gick bara ner till -35 C några gånger, vilket gör en stor skillnad när man jobbar utomhus. Hundarna har mått bra och vi har haft riktigt trevliga och lättsamma gäster på turerna. Detta är saker som gör livet enklare här uppe i norr.

Vi har också skaffat oss ett nytt samlingstält med vedkamin för våra längre campingturer, vilket varit en stor game-changer denna vinter. Det är ett stort kupoltält med en lätt hopfällbar vedkamin så man kan torka vantar och kläder som blivit fuktiga under dagen. Det är också härligt att kunna sitta runt en varm sprakande kamin när man äter middag, eller dricker sitt morgonkaffe.

Om ni kollar in vår YouTube-kanal så hittar ni videos från våra längre hundspannsturer. Vi har mycket filmmaterial från denna säsongen som vi håller på att redigera och kommer att släppa filmerna under sommaren blandat med aktuella turer från sommaren.

 

För er som väntar på nya datum och turer för nästa vinter. De kommer snart! Nästa vinters hundspannsturer kommer att bli liknande denna säsongen och vi hoppas få möta både återvändande gäster så som nya entusiastiska gäster.

Matti & Stina och alla hundarna

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.