Hur du UNDVIKER SKAVSÅR på din Vandring!

Föreställ dig att du ger dig ut på en efterlängtad vandring. Den friska luften fyller dina lungor och du känner den där förväntan för att komma till den där speciella dalgången eller kanske nå toppen av Kebnekaise. Men, det finns en trist följeslagare som kan fördärva hela upplevelsen – skavsår! Men, misströsta inte, det finns många sätt för att förhindra blåsor och skavsår när du vandrar.

Sommaren har kommit till Lappland och Norra Sverige. Vandrare med sina ryggsäckar har börjat anlända från när och fjärran för att ge sig ut på våra fina vandringsleder härikring. Vissa planerar att gå Kungsleden och andra mer erfarna har siktet på Sarek Nationalpark eller kanske någon annan mer okänd led. Möjligheterna att vandra är oändliga här uppe.

Vi vet att blåsor på fötterna kan kännas som ett hinder på din väg till ditt äventyr men med rätt kunskap och teknik kan du minimera risken och ha glada och friska fötter på din vandring.

Många vandrare pratar om hur man bäst tar hand om sina fötter och tår när blåsorna redan uppstått men när vi är ute och vandrar är vårt mål att inte få några blåsor alls. Därför har Stina gjort en video där hon delar med sig av värdefulla insikter, praktiska tips och våra expertråd om hur man undviker skavsår när man vandrar.

Och kom ihåg! Vandring handlar inte bara om att bestiga höga berg; det handlar om att njuta av naturen, upptäcka dolda pärlor och fylla energi i sinne och själ. Så stressa inte och gå med känsla!

Happy Hiking!
Stina & Matti

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.