Vandringstur i Padjelanta Nationalpark
Helicopter in Staloluokta.

Efter Matti och Ruths kajakäventyr var det min tur att visa henne vår vackra fjällvärld.
På söndagen tog vi bilen till Kvikkjokk för en 3 dagars vandringstur i en av våra fantastiska nationalparker, Padjelanta.
Eftersom Ruth inte hade så gott om tid så flög vi helikopter med Lapplandsflyg från Kvikkjokk in till Staloluokta vid den stora sjön Virihaure (ej att förväxla med Saltoluokta) .
Efter en 20 minuters spännande flygtur var vi mitt inne i Padjelanta och landade alldeles bredvid Staloluokta stugan.
På dagarna gick vi dagsturer i området och nätterna spenderade vi i den mysiga stugan. En av dagarna vandrade vi söderut längs Nordkalottleden mot Staddajåkkå och en annan dag gick vi norrut mot Arasluokta. Dessa två delar av Nordkalottleden har helt olika typer av lanskap, båda väldigt vackra men väldigt olika från varandra.
Vår plan var att stanna i Staloluokta från söndag till tisdag, men på tisdagen låg dimman så tjock nere i Kvikkjokk att helikoptern inte kunde lyfta under hela dagen. Så det var inget annat att göra än att njuta en extra dag uppe i fjällen i ett av Sveriges vackraste områden.

/Stina

 

 

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.