Paddla kajak i Lappland
Midnight sun from the kayak is fantastic.

Häromdagen fick vi förfrågan från en gäst på hotellet om vi kunde ordna en safari med bara en person. Tillsammans planerade vi en tredagars paddeltur i Pärlälvens naturreservat samt en tredagars vandringstur i Padjelanta nationalpark. Det bästa av Lappland helt enkelt.
Tillsammans med Ruth styrde jag kosan västerut till Karatsjön. Här fick vi tre fina dagar med kajakpaddling i ett fantastiskt urskogs- och lågfjällsområde. Vädergudarna bjöd oss på en multiväder uppvisning med solsken, vind, åska och regn. Dessutom så hade Ruth och jag långa intressanta filosofiska diskussioner om allt från politik, mat, natur, historia och ekonomi etc. Mycket intressant och jag hoppas vi ses igen.
Att paddla kajak eller kanot i Lappland är ett fantastiskt färdsätt. Myggen blir kvar på land, man kan lasta god mat och då menar jag även färskvaror. Det marinerade köttet, smöret, osten osv. lägger man längst fram i fören av kajaken där det är lite svalt medans man paddlar. Man slipper den tunga ryggsäcken som pressar på höfter och axlar. En kanot eller kajaksemester i Lappland är helt klart att rekommendera!
/ Matti

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.