Vandringstur med Uppsalastudenter
Sunset behinde the mountains of Sarek National Park.

Tillsammans med Uppsala International Summer Session (UISS) arrangerar vi årligen en kortare fjällvandringar för deras språkstudenter. UISS arrangerar sommarkurser dit människor från i princip hela väärlden kommer. Under några intensiva veckor studeras det svenska språket. Dessutom finns det möjlighet att delta på några olika utflykter under helgerna där denna tur är den sk. Lapplandsresan.

Vi började i Kvikkjokk med en båttur över Kamajokk. På andra sidan älven mötte myggen och en lätt regnskur. Uppe ovan trädgränsen slog vi upp vårt läger. Andra dagen kom vi upp på Vallespiken med fri utsikt in mot Sareks nationalpark. Knallblå himmel och gassande sol gjorde att den korta passagen över ett snöfällt var uppskattat.

Sista dagen vandrade vi ner till Kvikkjokk. Därefter en bussfärd till Jokkmokk och på Skabrams camping väntade varma duschar och middag på renskav med potatis m.m. En fin tur med som vanligt positiva och trevliga studenter!
/ Matti

 

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.

Comments

Lämna ett svar