Vad är Nature´s Best och ekoturism?

Nature´s Best är ett banbrytande kvalitetsmärke för ansvarsfull upplevelseturism i naturen i Sverige. Det som internationellt ofta kallas för ekoturism.

Många företag erbjuder upplevelser i naturen, men långt ifrån alla levererar aktiviteter med hög kvalitet och tar hänsyn till naturskydd, miljöanpassning eller lokal förankring.

Nature’s Best är ett system skräddarsytt för att garantera hög kvalitet på naturupplevelser i kombination med, ett starkare naturskydd, mer miljöanpassat resande, och omsorg om resmålets kulturvärden.

Nature’s Best lanserades under FN:s internationella Ekoturismår (International Year of Ecotourism) – 2002 och blev en av de första kvalitetsmärkningarna av ekoturism i världen.

Jokkmokkguiderna är kvalitetsmärkt Nature´s Best Sweden sedan 2003

Märkningskommitténs motivering (29 januari 2003)
”En av Norrbottens duktigaste och mest entusiastiska hundspannsarrangörer där hundarna alltid står i centrum. En kunnig och seriös arrangör, som inte bara vill inspirera andra turismentreprenörer i Jokkmokk att utveckla sin verksamhet, utan också en eldsjäl med djupt engagemang i Världsarvet Laponia, fjällnära urskogar och rovdjursfrågor.”

Nature’s Best drivs av Ekoturismföretagarna (före detta Ekoturismföreningen) i samarbete med utvalda partners.
Klicka för att veta mer om ekoturism, Naturturismföretagen (före detta Ekoturismföreningen) och Nature´s Best Sweden .