Fjällvandring med studenter
The view over the forests, mountains and delta.

Tillsammans med Uppsala International Summer Session (UISS) arrangerar vi årligen en kortare fjällvandringar för deras språkstudenter. Vi började i Kvikkjokk med en båttur över Kamajokk. Björn, vår kapten för båten visade hur älven påverkats av den häftiga snösmältningen i våras. Efter en kortare vandring nådde vi sedan upp till Vallevare där vi slog läger. Nästa dag bjöd på ett otroligt åskoväder, dimma, regn och åter regn. De låga molnen, dimman och den dåliga sikten tvingade oss att stanna i lägret under hela dagen. Större delen av dagen tillbringades i våra tält där vi sov, drack te, sov och åt lite mat. Det blixtrade och small i alla riktningar utom underifrån. Turligt nog hade vi valt tältplats i skydd av en liten höjd.
Sista dagen fick vi bra väder och en fin tur ner till Kvikkjokk. Därefter en bussfärd ner till Jokkmokk och på Skabrams camping väntade varma duschar och middag på älgskav med potatis, kaffe, te etc.
/ Matti

 

 

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.