6 Dagar
Length
2-7 Feb + 7-12 Feb
Season
max. 8 pers
Group Size
Guesthouse
Accommodation

Jokkmokk All Inclusive, är ett 6 dagars upplevelsepaket fullspäckat med fantastiska aktiviteter under veckan för Jokkmokks vintermarknad med boende på Jokkmokk Guesthouse beläget mitt i centrala Jokkmokk.
Upplev den samiska kulturen, åk med på en norrskenstur och älgsafari för att spana efter Sareks mäktiga älgar. Följ med på en hundspannstur, sitt vid en sprakande kaffeeld och ta del av lär om livet här i norr och sist men inte minst upplev feststämningen och allt som händer på Jokkmokks marknad.

Redan för över 400 år sedan samlades människor i Jokkmokk för att utbyta varor, tjänster och erfarenheter med varandra. Jokkmokks Marknad instiftades år 1605 och är en världens äldsta marknader. Marknaden är fortfarande ett årligt event som har utvecklats till en festival med marknad, konserter, utställningar och föreläsningar om kulturen och naturen i norr.
» Läs mer om Jokkmokks vintermarknad och dess historia

Vi har plockat ihop det bästa av marknaden i ett paket med centralt boende i Jokkmokk och olika aktiviteter i och utanför Jokkmokks samhälle.
Möt den samiska kulturen och renar, upplev känslan av att ljudlöst glida fram genom vinterlandskapet bakom ett hundspann, följ med och spana efter de stora Sarekälgarna, åk på skotertur med chans att se norrsken och gå på en smakföreställning. Givetvis finns det också tid att utforska själva marknadsplatsen med sitt stora utbud av hantverk, mat, konst, föreläsningar och konserter. Vi guidar dig till en komplett upplevelse av Jokkmokk vintermarknad.
Vi samarbetar med lokala aktivitetsföretag som har goda kunskaper om kulturen och historien i området. Du kommer också att ha tillgång till en guide som hjälper dig och som kan ge rekommendationer av aktiviteter att göra på egen hand, utifrån dina önskemål och intressen.


INKLUDERAT I PRISET

Transfer: Luleå – Jokkmokk Dag 1 and Jokkmokk – Luleå Dag 6
Lokala svensk- och engelsktalande guider
Boende 5 nätter på Jokkmokk Guesthouse
Helpension från middag dag 1 till frukost dag 6, förutom lunch 1 dag
Samisk upplevelse med Anna Kuhmunen på Silba Siida
Älgsafari med bil – på spaning efter Sarek-älgarna med Laponia Adventures
Hundspannstur i skogslandet
Smakföreställning med Eva Gunnare, Essense of Lapland
Norrskenstur med skoter
En värd som hjälper till med logistik runt aktiviteterna


EJ INKLUDERAT I PRISET

Resa samt transfer till och från Luleå
Reseförsäkring
Drycker på restauranger


DATUM

2 – 7 Feb 2025
7 – 12 Feb 2025


PLATS

Jokkmokk

NOTERA! Vi träffas på Hotell Savoy i Luleå.
Adress: Storgatan 59, Luleå
Centralt belägget på gångavstånd från busshållplatsen (250m) och tågstationen (500m).


TILLVAL

●   Enkelrum 1 200 kr
●   Vinterkläder och skor 2 100 kr
●   Övernattning i Luleå på Hotel Savoy före och/eller efter:
Dubbelrum el. Twinrum 2 090 kr/natt
Enkelrum 1 990 kr/natt


BOKA NU!

INNAN DU BOKAR! Det är väldigt viktigt att du läser all information under flikarna PROGRAM och INFO så du vet vad som krävs av dig för att du ska kunna delta.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

» Bokningsvillkor

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen för att se till att det minsta antalet av 3 deltagare nås. Vi kommer att bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas.

Måltider som ingår i paketet, finns markerat för varje dag enligt F=Frukost, L=Lunch och M=Middag

1

Dag 1 - Upphämtning i Luleå och Ankomst till Jokkmokk (M)

Vi hämtar upp er i lobbyn på Hotel Savoy i Luleå kl.14:00 och åker med bil till Jokkmokk för incheckning på Jokkmokk Guesthouse som ligger centralt i Jokkmokk.
Jokkmokk är ett mysigt mindre samhälle, strax norr om Polcirkeln och där befolkningen mångdubblas varje år i samband med Jokkmokks marknad.

På kvällen avnjuter ni middag tillsammans och ni får alla möjlighet att bekanta er med varandra och er värd och guide för vistelsen. Under middagen kommer ni även att få information om veckans program och aktiviteter, om väder- och snöförhållanden mm och ni får även möjlighet att ställa de frågor som ni har.

Tips! För att inte riskera att missa upphämtningen ifall ditt flyg/tåg etc skulle vara försenat kan rekommendera att lägga till en extra natt på hotell Savoy i Luleå (bokas som tillägg). Där kan ni och ta en promenad på isbanan eller bara landa på hotellet innan vi hämtar upp er.

2

Dag 2 - Samisk upplevelse och Norrskenstur (F, L, M)

Efter frukostbuffé på Jokkmokk Guesthouse åker ni på ett besök hos vår vän Anna Kuhmunen, som tillhör en renskötarfamilj från Jokkmokk. Ni kommer att få ta del av den samiska kulturen och renskötarens vardag genom att lyssna till hennes berättelser och träffa hennes renar. Ni kommer också att bli bjudna på traditionell samisk mat.

Eftermiddagen tillbringas på egen hand, utforska Jokkmokk, besök Ajtte – Svenskt fjäll- och samemuseum som vi varmt rekommenderar eller varför inte prova vandrarhemmets bastu.

Efter middagen får ni åka ut Norrskenstur med Laponia Adventures. Med en förhoppning om att få uppleva ett norrsken färdas ni med snöskoter iväg utanför Jokkmokk där endast himlen finns som tak. Här tänds en eld, som människor gjort under årtusenden för att få skydd och värme men även för att samlas för att dela berättelser och upplevelser och förhoppningsvis får ni se norrskenet dansa över himlen.

3

Dag 3 - Hundspannstur och Smakföreställning (F, L, M)

Efter frukost möter ni oss, Stina och Matti, på vår hundspannskennel som ligger strax utanför Jokkmokk. Där får ni träffa våra glada och snälla slädhundar och fara ut på en hundspannstur genom det tysta och stilla vinterlandskapet. Under turen, stannar vi till för att grilla korv, halstra fläsk (veg.alternativ finns) och koka kaffe över en öppen eld och ni får tid att bekanta er och umgås med draghundarna.

På eftermiddagen får ni ta del av en smakföreställning och gastronomisk upplevelse med lokala råvaror, guidad av Eva Gunnare, Essence of Lapland.
På kvällen middag på Jokkmokk Guesthouse.

4

Dag 4 - På spaning efter Sarek-älgarna och Invigning av Jokkmokks Marknad (F, L, M)

Efter frukost hoppar vi in i minibussen för att söka efter de s.k. Sarek-älgarna. Dessa älgar kan bli betydligt större än sina släktingar bl.a. för att de är skyddade i Sarek Nationalpark under den årliga älgjakten. På vintern vandrar de till skogarna öster om nationalparken där de finner mat och kommer ifrån de hårda vinterförhållandena som råder i fjällen. Ni får komma till några av de platser som älgarna brukar trivas på och där man ofta träffar på dem.

Under dagen har centrum av Jokkmokk börjat byggas upp som marknadsplats och på kvällen är det officiell invigning av Jokkmokks Marknad – det är ett kort gångavstånd från vandrarhemmet till platsen för invigningen. Efter invigningen har vi bokat bord på en av Jokkmokks restauranger.

Aktiviteterna under dag 2 – 4 kan byta plats, beroende på hur stor gruppen blir eller på rådande väderförhållanden.

5

Dag 5 - Jokkmokks Marknad (F, M)

På morgonen kommer er värd att introducera er till några av marknadens höjdpunkter, innan ni får uppleva marknaden på egen hand. Jokkmokks marknad erbjuder ett stort utbud av försäljning av slöjd, hantverk och konst men även av utställningar, föreläsningar, konserter etc.
Lunch står ni för själva och det finns mycket att välja på dels inom marknadsområdet och dels på de lokala restaurangerna och matserveringarna.

På kvällen avslutningsmiddag tillsammans på Jokkmokk Guesthouse.

6

Dag 6 - Jokkmokks Marknad och Avfärd från Jokkmokk (F)

Efter frukost och innan avfärd till Luleå har ni möjlighet att ta en sista sväng på marknadsplatsen.
Minibussen avreser från Jokkmokk Guesthouse kl.13:00 och ni är framme i Luleå ca 2,5 timmar senare.

Extranatt på Hotel Savoy kan tilläggsbokas innan ni reser hem om så önskas.

Måltider som ingår i paketet, finns markerat för varje dag enligt F=Frukost, L=Lunch och M=Middag

1

Dag 1 - Upphämtning i Luleå och Ankomst till Jokkmokk (M)

Vi hämtar upp er utanför Hotel Savoy i Luleå kl. 09:00 och åker med bil till Jokkmokk för incheckning på Jokkmokk Guesthouse som ligger centralt mitt i marknadsområdet.
Jokkmokk är ett mysigt mindre samhälle, strax norr om Polcirkeln och där befolkningen mångdubblas varje år i samband med Jokkmokks marknad.

När ni ankommit till Jokkmokk har ni några timmar att strosa runt på marknaden. På kvällen avnjuter ni middag tillsammans och ni får alla möjlighet att bekanta er med varandra och er värd och guide för vistelsen. Under middagen kommer ni även att få information om veckans program och aktiviteter, om väder- och snöförhållanden mm och ni får även möjlighet att ställa de frågor som ni har.

Tips! För att inte riskera att missa upphämtningen ifall ditt flyg/tåg etc skulle vara försenat kan rekommendera att lägga till en extra natt på hotell Savoy i Luleå (bokas som tillägg). Där kan ni och ta en promenad på isbanan eller bara landa på hotellet innan vi hämtar upp er.

2

Dag 2 - Jokkmokks Marknad (F, M)

Dagen startar med frukost på Jokkmokk Guesthouse och sedan kommer er guide att introducera er till några av marknadens höjdpunkter, innan ni får uppleva marknaden på egen hand. Jokkmokks vintermarknad erbjuder ett stort utbud av försäljning av slöjd, hantverk och konst men även av utställningar, föreläsningar, konserter etc.
Lunch står ni för själva och det finns mycket att välja på dels inom marknadsområdet och dels på de lokala restaurangerna och matserveringarna.

På kvällen äter vi middag tillsammans på en av Jokkmokks restauranger.

3

Dag 3 - På spaning efter Sarek-älgarna och Norrskenskväll (F, L, M)

Efter frukost hoppar vi in i minibussen för att söka efter de s.k. Sarek-älgarna med Laponia Adventures. Dessa älgar kan bli betydligt större än sina släktingar bl.a. för att de är skyddade i Sarek Nationalpark under den årliga älgjakten. På vintern vandrar de till skogarna öster om nationalparken där de finner mat och kommer ifrån de hårda vinterförhållandena som råder i fjällen. Ni får komma till några av de platser som älgarna brukar trivas på och där man ofta träffar på dem.

Efter middagen far vi ut på en norrskenstur. Med en förhoppning om att få uppleva ett norrsken färdas vi med snöskoter iväg utanför Jokkmokk där vi har bara himlen som tak. Vi har tänder en eld, som människor gjort under årtusenden för att få skydd och värme men även för att samlas för att dela berättelser och upplevelser och förhoppningsvis får vi se norrskenet dansa över himlen.

4

Dag 4 - Hundspannstur och Smakföreställning (F, L, M)

Efter frukost möter ni oss, Stina och Matti, på vår hundspannskennel som ligger strax utanför Jokkmokk. Där får ni träffa våra glada och snälla slädhundar och fara ut på en hundspannstur genom det tysta och stilla vinterlandskapet. Under turen, stannar vi till för att grilla korv, halstra fläsk (veg.alterniv finns) och koka kaffe över en öppen eld och ni får tid att bekanta er och umgås med draghundarna.

På eftermiddagen får ni ta del av en smakföreställning och gastronomisk upplevelse med lokala råvaror, guidad av Eva Gunnare, Essence of Lapland.

Middag på Jokkmokk Guesthouse

5

Dag 5 - Samisk upplevelse (F, L, M)

Efter frukostbuffé åker ni på ett besök hos vår vän Anna Kuhmunen, som tillhör en renskötarfamilj från Jokkmokk. Ni kommer att få ta del av den samiska kulturen och renskötarens vardag genom att lyssna till hennes berättelser och träffa hennes renar. Ni kommer också att bli bjudna på traditionell samisk mat.

Eftermiddagen tillbringas på egen hand, utforska Jokkmokk, besök Ajtte – Svenskt fjäll- och samemuseum vilket vi varmt rekommenderar eller varför inte ta en bastu.

Aktiviteterna under dag 3 – 5 kan byta plats, beroende på hur stor gruppen blir eller på rådande väderförhållanden.

6

Dag 6 - Avfärd från Jokkmokk (F)

Efter frukost avgår minibussen till Luleå.
Avresa från Jokkmokk Guesthouse kl.9:30. Ankomst till Luleå ca 2,5 timmar senare.

Extranatt på Hotel Savoy kan tilläggsbokas innan ni reser hem om så önskas.

För vem?

Minimiålder 16 år

Du måste kunna gå och röra dig i snö och ojämn terräng, och på egen hand kliva i och ur en snöskoterkälke (stort kliv).
Kunna sitta på marken med benen i kors eller utsträckta framför dig.
Sitta på en hundsläde som är som en bänk där du måste sitta grensle med benen böjda i 90 grader.

Vänligen kontakta oss om du har några frågor gällande din fysiska kapacitet.


Boende och mat

Boende i tvåbäddsrum på Jokkmokks Guesthouse, centralt beläget i Jokkmokk. Enkelrumstillägg kan bokas.
Jokkmokk Guesthouse är ett vandrarhem av hög standard, lite mer som ett hotell fast med delad toalett och dusch.

När du är här under dessa dagar vill att du ska få prova på det bästa som norra Sverige har att erbjuda. Varje morgon serveras en frukostbuffé i matsalen, liksom middag på kvällen. En kväll har vi bokat bord på en lokal restaurang i byn. Lättare lunch ingår under aktiviteterna men under marknadsdagen får ni själva köpa lunch på marknadsområdet.


Guider och aktiviteter

Vi samarbetar med lokala guider och aktivitetsföretag som har goda kunskaper om områdets kultur och historia. Ni kommer också att ha tillgång till en värd som kan ge rekommendationer av aktiviteter att göra på egen hand, utifrån era önskemål och intressen.

Det här paketet arrangeras i samarbete med Laponia Adventures, ett guideföretag i Lappland som organiserar turer och expeditioner inom världsarvet Laponia. Det är en av dom som kommer att vara er lokala värd under veckan.


Plats:

Jokkmokk

NOTERA! Vi träffas på Hotell Savoy i Luleå
Upphämtningstider:
2 Feb, i hotell-lobbyn Kl.14:00 för paketet 2-7 Feb
7 Feb, utanför hotellets entre Kl.09:00 för paketet 7-12 Feb

Adress: Storgatan 59, Luleå
Centralt belägget på gångavstånd från busshållplatsen (250m) och tågstationen (500m)

Hur Reser man till Luleå?
Res till Luleå med tåg eller buss och promenera den sista biten till Hotell Savoy. Du kan också flyga till Luleå Airport strax utanför Luleå och ta flygbussen eller taxi till Hotell Savoy

Vad händer om jag kommer för sent till upphämtningen i Luleå?
Vi kan tyvärr inte garantera att vi kan vänta in försenade tåg eller flyg.
För att inte riskera att missa upphämtningen ifall flyget eller tåget skulle vara försenat rekommenderar vi er att lägga till en extra natt på hotell Savoy i Luleå (bokas som tillägg).
Notera! Om du/ni missar upphämtningen så måste ni ordna med egen transport till Jokkmokk.

Datum:
2 – 7 Feb 2025
7 – 12 Feb 2025

Gruppstorlek: Max 8 deltagare

INNAN DU BOKAR! Det är väldigt viktigt att du läser all information under flikarna PROGRAM och INFO så du vet vad som krävs av dig för att du ska kunna delta.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

» Bokningsvillkor

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen för att se till att det minsta antalet av 3 deltagare nås för att genomföra turen. Vi kommer att bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas.

» Syns inte bokningsformuläret? Klicka här!

Tour Reviews

21 februari, 2020

PROFESSIONELL UPPLEVELSE MED HÖGT VÄRDE! (recension fr TripAdvisor)
Vi byggde vår skandinaviska semester runt denna vintermarknadstur. Vi kunde inte ha fattat ett bättre beslut! Aktiviteterna var välplanerade och representativa för kulturen, geografin och säsongen. Värdarna/guiderna, Mirja och Christian, tog oss med på underbara upplevelser antingen direkt eller genom att samarbeta med andra i området med specifika färdigheter och kunskaper. Detta gav en minnesvärd och kunskapsgivande upplevelse. Vi rekommenderar detta upplevelsepaket särskilt, men i allmänhet alla produkter som erbjuds. Du kan boka med förtroende! / Pioneer254043

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.