Vandra i Sarek i höst!

Snart är sommaren slut och den vackra hösten gör entré. September bjuder på klar luft, färgsprakande landskap, myggfria dagar och mörka nätter med chans för norrsken. Vi erbjuder två vandringsturer i September och det finns fortfarande några platser kvar.

Först ut är turen Vandring till Skierfe och porten till Sarek National Park 7-12 September. En vandring till en av Sveriges vackraste platser, med en topptur upp på Skierfe med utsikt över Rapaälvens storslagna delta.
En 6-dagarstur med 4 dagars vandring där vi kommer att ta oss upp till Skierfe-klippan i Sarek Nationalpark där man kan njuta av den storslagna utsikten över Rapaälvens delta.
Första och sista natten tillbringar vi på det mysiga Åsgård vandrarhem här i Jokkmokk och ute på vandringen övernattar vi i tält. Detta är en jättefin tur och lämpar sig även för dig som kanske är nybörjare och aldrig fjällvandrat förut. Vi vandrar i liten grupp om max 8 personer.

Vandring till Skierfe och porten till Sarek

Vandring till Skierfe och Porten till Sarek Nationalpark

Följ med oss på en vandring i ett område som av många fjällvandrare klassas som ett av Sveriges vackraste platser.
per person
7 Dagar
19-25 Aug 2024
Måttligt

Sist ut i höst erbjuder vi en Älgsafari i Rapadalen, Sarek Nationalpark datum 19-26 September.
Vi kommer att flyga helikopter till parkgränsen och sedan kommer vi att spendera några spännande dygn i de mest dramatiska delarna av Sarek, nämligen i Rapadalen.
Rapadalen är hemvist för många stora rovdjur såsom järv, björn, lodjur och kungsörn men här huserar även Europas största älgar.
Älgarna är här mindre skygga människor eftersom jakt varit förbjudet i Sarek under lång tid. Under september månad är det brunst-och parningstid vilket gör dem än mer obrydda människor. September är den perfekta månaden för älgsafari och med en gnutta tur kommer vi riktigt nära dessa majestätiska djur.
Första och sista natten spenderar vi i Jokkmokk på Åsgård vandrarhem.

Few spots left

Älgsafari i Rapadalen, Sarek Nationalpark

Älgsafari i Sarek Nationalpark, ett äkta vildmarksområde utan vägar, inga markerade leder, inga övernattningsstugor, endast ren vildmark och vild natur.
per person
8 Dagar
7-14 Sept 2024
Måttligt

Är du intresserad av någon av dessa turer kan du klicka på länkarna här ovan och läsa alla detaljer om turerna. Har du ändå några funderingar så tveka inte att kontakta oss.

Stina & Matti
Och du! Glöm inte att följa oss på våra sociala medier YouTube, Instagram och Facebook.

About Author

client-photo-1
Jokkmokkguiderna
We are a small company based at the Arctic Circle which delivers outstanding wilderness travel experiences during summer and winter.